Wednesday 24 September 2014

Healthy Lunch Challenge #2


FRIED GLASS NOODLES VEGE

Bahan-Bahan:
• 50gm Glass Noodles
• 30gm isi ayam (terpulang pada anda)
• 4 jenis sayur (terpulang pada anda)
-lobak merah
-kobis bunga
-cendawan
-jagung muda
• Minyak 2 sudu
• ½ Bawang besar dan 2 biji bawang putih
• 4 biji cili padi (dipotong halus)
• Garam
• 2 sudu sos tiram
• Lada hitam

Cara-cara:
1. Tumis bawang besar, bawang putih & cili padi. Goreng sehingga naik bau.
2. Kemudian masukkan sos tiram dan ayam. Goreng sehingga ayam masak.
3. Masukkan kesemua sayur yang telah di potong dadu, lada hitam dan garam. 
4. Masuk kan secawan air. Tunggu hingga menggelegak kemudian letak kan glass noodles yang telah direndam.
5. Masak sehingga glass noodles lembut.

Okey, siap di hidang atau pun dibawa sebagai bekal makan tgh hari. Selamat mencuba!!

Kos Utama:
Glass Noodles – RM 2.00
Lobak merah – RM1.30
Jagung muda – RM2.00
Cendawan – RM2.00
Bunga kobis – RM 2.50
Ayam bhg dada – RM 5.20

Jumlah : 
Rm 15 (Boleh digunakan sebanyak 3 kali masak)

Anggaran kalori : 
350 calories

Happy Cooking darl!!!

Love,
Zareen Mirza
ayeen_mirza@yahoo.com
Facebook : https://www.facebook.com/AyeenMirza

No comments:

Post a Comment

Questions On Training? Nutrition? Awesomeness?

Name

Email *

Message *